·  TEL. 93 765 02 59 · EMAIL brianxa@brianxa.cat
 · 

Notícies

EL COOPERATIVISME COM A ESTRATČGIA EMPRESARIAL I VITAL

14-12-2017
Taller d'Aracoop a ESO3

Aquesta tarda, Berta del Departament de Treball ha impartit el taller "Fescoop! L'emprenedoria cooperativa a l'aula" als alumnes d'ESO3.

Durant l'hora que va durar, la xerrada es va centrar en dos punts. En primer lloc, el cooperativisme és un tema que ens toca de prop (l'escola Brianxa es una cooperativa d'pares) i que no és un fet aillat. La instructora del taller va demostrar la importància de les empreses cooperatives a Catalunya i la seva llarga tradició en el nostre pais. De fet, Catalunya, juntament amb Anglaterra, van ser els primers llocs del món on es van constituir les primeres cooperatives de treball.

En segon lloc, alumnes i Berta van estar discutint sobre quina era l'estrategia millor per tirar andavant tant projectes personals com empresarials: si la competència o la cooperació. Van arribar a la conclusió que, si be en determinades situacions (per exemple, una cursa atlètica) la competència és l'estímul primordial de l'activitat, la majoria de les situacions requereixen de la sinèrgia de les habilitats de diverses persones.

En conclusió, la xerrada va ser un bon complement completament integrat dins del currículum de la matèria d'"Emprenedoria".

 


Xarxes socials: