·  TEL. 93 765 02 59 · EMAIL brianxa@brianxa.cat
 · 

Notícies

"DESXIFRANT L'OCEŔ": UN ESCAPE ROOM INOBLIDABLE

26-05-2023
Alumnes d'ESO3

Durant el tercer trimestre hem realitzat el  breakout educatiu "Desxifrant l'oceà!” dins del projecte educatiu Ocean Night (#OceanNightCSIC), impulsat per centres de recerca marina del CSIC i impartit pel Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB). Ocean Night és un projecte de divulgació científica per fomentar la cultura oceànica i conscienciar sobre la relació entre la nostra societat i l'oceà alhora que promou el paper de la investigació marina per crear un futur sostenible.

El format de "Desxifrant l'oceà”  és el d'un  escape room on no cal sortir d'una habitació sinó que hem d'obrir una sèrie de caixes tancades fins a arribar a la caixa final en un temps límit de 45 minuts. Per aconseguir els codis d'obertura, ens hem dividit en tres equips d'investigació (equip Ballesteros, equit Margalef i equip Castellví), que, de forma cooperativa, hem anat resolent enigmes relacionats amb el canvi climàtic, la contaminació i la sobrepesca.

Algunes opinions sobre el workshop:

"Em sembla una activitat molt dinàmica i divertida, a més de interessant ja que, intentant obrir les caixes, descubreixes l'ecosistema marí. Crec que ha de ser pràcticament obligatoria aquesta activitat per aprendre sobre el fons marí per els nens petits i també pels més grans”

"Les endevinalles desafiadores, l'ambientació autèntica i la dificultat equilibrada fan que aquesta experiència sigui emocionant i accessible per a tots els nivells per a la nostra edat.”

"Trobo que ha estat una molt bona idea fer aquest tipus de taller, ja que normalment no solen ser així. Crec que és un bon mètode per aprendre d'una manera original i divertida.”

 


Xarxes socials:


Arxius: